Субота, 20.04.2024, 03:12
Вітаю Вас Гість

Головна » 2013 » Вересень » 8 » А що ви думаєте про Prezi?
20:21
А що ви думаєте про Prezi?

Важко собі уявити сучасного доповідача без презентації. Сьогодні існують готові шаблони створені працівниками методичних комісії, відділів освіти, адміністраторів для представлення власного досвіду, висвітлення окремих пунктів роботи тощо. Розроблено і систематизовано вимоги до презентацій. Презентаційний матеріал є повсякденною і буденною річчю в якійсь мірі «заїждженою» і одноманітною. Багато людей оволоділи мистецтвом створювати презентації: майстерно підбирають фон, переходи між слайдами, анімаційні ефекти; створюють тести, використовують звуки, створюють свої анімації тощо. Однак бути унікальним за допомогою слайдової презентації дуже важко: сьогодні для цього треба досконало володіти Microsoft Office, що майже неможливо, і мати унікальну фантазію.

Згадую себе на конкурсі «Учитель року 2006».  У своєму районі я перша використала для представлення презентацію. Тоді це було як  мистецтво . Пройшло якихось 7 років і презентації прирівнюються до простого способу доповідання, сьогодні на людину з роздрукованою слайдовою презентацією дивляться як тоді на доповідача з «відруки» написаною доповіддю. Технології стрімко біжать уперед і логічно, що люди шукають шляху виділитися бути іншим, і їм зовсім для цього не хочеться освоювати складні технології: як от програмування. Тому на зміну слайдовим презентаціям в мережі інтернет вже можна зустріти так звані «хмаркові» презентації (чи може їх народна назва інша, я зустріла таку) створені за допомогою      сервісу Prezi  , думаю  людям які вважають себе сучасними слід негайно з ними знайомитися, бо може статися, що ми їх ще не знаємо, а вони вже повсякденні, чи гірше не актуальні.

То  чи замінять ці preziнтації  презентації? І як що так – то як швидко? Думаю повністю не замінють, бо й сьогодні можна зустріти доповідача з купою паперу у руках. Наскільки швидко: інтернет у сільській місцевості «не біжить», а швидше  «повзає» , а бажання вивчати щось нове приходить не до всіх, напевне все ж не скоро. Крім цього якщо  слайдову презентацією Power Point  можна сміливо  скидати на носій і їхати в будь яку установу для доповіду то з «хмарковою»  не все так просто: бо не факт, що там куди ви їдете буде підключення до мережі інтернет. Звичайно є можливість скинути і таку презентацію на флешку , однак для її відтворення потребує додаткових зусиль  (Prezi Desctop) тому виникає питання чи буде у вас на це час. Як на мене, є суттєва перевага виступу з використанням   Prezi, надPowerPoint бо при зміні слайдів важко втримати ключову ідею і не переключити слухача на щось схоже до того, що конкретно мав на увазі.  Можливість бути завжди на одному слайді і повертатися до центральної ідеї ось перевага таких презентацій.

  Отже виходячи з таких міркувань можна зробити висновок: поки що Prezi можна використовувати для того, щоб бути унікальними принаймі у моєму середовищі.

Цікаві посилання: 

Зробити презентацію 
Робота в Prezi 
Моя Prezi

Переглядів: 882 | Додав: NataliyG | Теги: створення презентацій по новому, prezi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні посилання

Сокальський РМК

Двірцівський НВК

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Рейтинг@Mail.ru